loader image

Ontwikkelcentrum

Bij het Ontwikkelcentrum Happy Village hanteren we een multidisciplinaire aanpak om kinderen de best mogelijke ondersteuning en behandeling te bieden.

Onze pedagogisch medewerkers werken nauw samen met ouders om ontwikkeldoelen vast te stellen die gericht zijn op het welzijn en de groei van elk kind. Door deze nauwe samenwerking kunnen we de beste aanpak voor elk kind bepalen, waarbij we zowel de fysieke, mentale als sociale aspecten van hun ontwikkeling meenemen.

 

 

 

 

Een Veilige en Ondersteunende Leeromgeving

Een veilig leerklimaat is essentieel voor het leren en ontwikkelen van kinderen. Bij Happy Village benadrukken we het belang van een veilige omgeving, omdat dit de basis vormt voor het vertrouwen en de motivatie die kinderen nodig hebben om te groeien. Onze ruimtes zijn speciaal ontworpen om een warme, uitnodigende en veilige omgeving te bieden waar kinderen zich vrij voelen om te verkennen en te leren.

Ontwikkeling van Kinderen

Het programma dat we aanbieden is zorgvuldig ontwikkeld om alle aspecten van de ontwikkeling van een kind te bevorderen. We richten ons niet alleen op de academische prestaties, maar ook op de fysieke, mentale en sociale groei van elk kind. Door een holistische benadering te hanteren, kunnen we ervoor zorgen dat kinderen in alle facetten van hun leven vooruitgang boeken.

Betrokkenheid van Ouders

Ouders spelen een cruciale rol in het succes van onze aanpak. Door regelmatig overleg en samenwerking met ouders kunnen we een diepgaand inzicht krijgen in de behoeften en doelen van elk kind. Dit stelt ons in staat om gepersonaliseerde ontwikkelingsplannen op te stellen die zijn afgestemd op de unieke behoeften van elk kind.

Toekomstgerichte Ondersteuning

Bij Happy Village streven we ernaar om kinderen de vaardigheden en het vertrouwen te geven die ze nodig hebben voor een succesvolle toekomst. Onze multidisciplinaire aanpak en de betrokkenheid van ouders, zorgt ervoor dat elk kind de best mogelijke ondersteuning krijgt op zijn of haar weg naar volwassenheid.

Gentle teaching

In de jaren 80 van de vorige eeuw werd Gentle Teaching ontwikkeld als een benadering om individuen met een verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen te begeleiden, zonder het gebruik van straffen of beloningen. In plaats daarvan lag de nadruk op het creëren van een veilige en ondersteunende omgeving, waarin het individu zich begrepen en gewaardeerd voelde, los van het als problematisch ervaren gedrag. Door de jaren heen heeft Gentle Teaching zich verder ontwikkeld tot een bredere aanpak voor het begeleiden van mensen die om verschillende redenen moeite hebben met het aangaan van verbindingen met anderen, vooral in uitdagende en emotionele situaties. Happy Village heeft deze benadering geïntegreerd in haar werkwijze, waarbij het welzijn en de persoonlijke groei van elk individu centraal staan. Met Gentle Teaching streven we ernaar om een omgeving te creëren waarin elk kind zich veilig, gewaardeerd en verbonden voelt, ongeacht de uitdagingen die ze tegenkomen.

Communicatie met Pictogrammen bij Happy Village

Bij Happy Village streven we ernaar om een inclusieve en ondersteunende omgeving te bieden voor alle kinderen, ongeacht hun communicatieve vaardigheden. Daarom maken we gebruik van pictogrammen als een effectieve manier om te communiceren met kinderen die moeite hebben met verbale communicatie of die visuele ondersteuning nodig hebben.

Groepsactiviteiten bij Happy Village

Bij Happy Village geloven we sterk in de kracht van samenwerking en sociale interactie voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom organiseren we regelmatig groepsactiviteiten waarbij kinderen samen kunnen groeien, leren en plezier kunnen hebben.

Individuele contactmomenten bij Happy Village

Bij Happy Village geloven we sterk in het belang van individuele contactmomenten voor de ontwikkeling en het welzijn van elk kind. We begrijpen dat elk kind uniek is, met zijn of haar eigen behoeften, talenten en uitdagingen. Daarom hechten we veel waarde aan het creëren van speciale momenten waarop we echt kunnen luisteren naar en contact kunnen maken met elk kind, op een manier die voor hen het meest zinvol en ondersteunend is.

Happy Village

Bij Happy Village is iedereen welkom! De waarden en normen van Happy Village zijn:

Respect

Respect hebben voor elkaar

Helpen

Het helpen van elkaar

Vriendelijk

Vriendelijk zijn voor elkaar

Aanvaarden

Elkaar respecteren als uniek persoon

Loyaliteit

Eerlijk en trouw zijn

Zelfbeheersing

Het hebben van zelfbeheersing

Vergeven

Elkaar kunnen vergeven

Positiviteit

Het hebben van en positieve

Aanmelden

Meld u zelf of een ouder aan voor diverse dagbestedingen of vraag meer informatie aan